Translate

Bu Blogda Ara

8 Şubat 2016 Pazartesi

Çok ünlü diyet listeleri Yazı Dizisi-17 ( Scarsdale Diyeti)

Scarsdale Diyeti Nedir ? Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Dr. Herman Tamovver'dan 70'lerin bir başka ünlü diyeti. Yaşadığı şehirde aynı adla bir klinik işleten doktor, aşırı kilolu hastaları için diyet reçeteleri hazırlamıştır. Halen de "dünyanın en çok satan diyet kitabıdır". B6 vitamin, kalsiyum, demir ve a vitamini açısından yetersiz olması nedeniyle diyetisyen denetiminde uygulanması gerekir. Protein miktarının fazla olup bol miktarda su tüketilmesi gerekmektedir . Süt ve süt ürünlerinin kullanılmadığı bu zayıflama yönteminde kalsiyum açısından yetersiz kalınmaktadır.
Kullanılacak besinler diğer diyetlere göre pahalı olup, lezzetli yemekler değillerdir. Meyve tüketiminde serbest olacağınız bu uygulamada hızlı kilo kaybı sağlanır.
Diyet
Scarsdale temel besin maddeleri dengesiyle ortaya çıktığından bu yana pek çok diyet kitabı basıldı. %43 protein (Atkins de dahil diğer diyetler içinde en yüksek miktar bu), %22,5 yağ (yağ miktarını çok azaltmıştır, aslında yüksek yağlı diyetler olan diğer yüksek protein diyetlerinden farklı olarak) ve %34,5 karbonhidrat. Tarnovver bu düzeydeki karbonhidrat, ketozis kilo kaybını çok hızlı bir hale getirebildiğini ve açlık söz konusu olmayacağını iddia etmiştir. İki haftalık bu zayıflama diyetini bir defa uygulamalı, ardından da yazarın yüksek kalorili ancak uzun bir yasak yiyecek listesi olan koruma programını izlemelisiniz.


Günlük kalori miktarı: 1000
Vaat edilen kilo kaybı: 14 günde 9 kg., günde ortalama 0.5 kg. 

Günlük yemek listesi:
Kahvaltı: Yarım greyfurt, bir dilim kızarmış ekmek (üzerinde tereyağı yok); kahve (şekersiz ya da sütsüz).

Öğle: Suyu tamamen alınmış tonbalığı, yağsız salata, kahve.

Akşam: Yağı tamamen alınmış kuzu eti, ızgarada, limon ve sirkeli salata, kahve.
İçecekler: Su, diyet içecekler, çay, soda.

Selüliti yenmek egzersiz, düzenli masaj ve diyet kombinasyonu ile kazanılacak uzun ve ağır bir süreçtir. Binlerce tedavi yöntemi de bulunmaktadır: Selülit kremleri, masaj, bitkisel destek, liposuction, elektroterapi.

Kısa süreli etkiler: Düşük kalori ve çok düşük karbonhidrat, yağ ve sıvı kaybına neden olacak, yağ dokusunda incelme.

Uzun süreli etkiler: İki hafta yapıp, iki hafta dinlenmek oldukça iyi bir yaklaşımdır ve toplam kalori miktarı göründüğü kadar düşük değildir, ancak diyetin pek lezzetli olmaması devamlılığını zorlaştırıyor.

Kullanım kolaylığı: Tamower diyetin sonraki iki hafta boyunca izlenmesi konusunda çok katı bir yaklaşım sergiliyor, bu nedenle ne yapacağınızın size söylenmesinden hoşlanıyorsanız, her ne kadar aradıklarınızı mevsime bağlı olarak dükkânlarda bulmak zor olsa da, sizin için kolay olacaktır.

Maliyet: Pek çoğundan daha pahalı.

Damak zevki: Önerilen yemekler pek lezzetli değil.

Tokluk: Yüksek protein doyurur. Bol bol sebze ve meyveye izin var.

Sağlık faktörü: Modern gıda uzmanlarına göre fazla az kalori ve çok yüksek miktarda protein içermekte, yüksek seviye, özellikle hayvansal proteinler böbrek sorunlarına neden olur ya da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırır. Çok hızlı kilo kaybı görülür, resmi kaynaklarda haftada 0,5-1 kg. olarak verildiği düşünülürse.

Bilimsel Temel: Tarnovver protein, karbonhidrat ve yağ dengesinin optimum düzeyde kilo kaybına yarayacağını iddia ediyor. Bugün tüm diğer diyetler (ki hepsindeki denge farklıdır) de bunu söylüyor. Düşük kaloriliyse diyetler işe yarar; ayrıca günde 2 mil yürüyüş öneriyor, ancak vaat edilen kilo kaybı iyimser bir rakam.

Zayıflamak isteyenler için pek çok sakız markası bulunmaktadır. Bunların çoğu mineral içerir ve kan şekeri seviyesini kontrol ettiği söylenir. Diğerleri size tokluk verecek hidroksitrik asit içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri ve Dileklerinizi Bize İletebilirsiniz.