Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2016 Perşembe

Çok ünlü diyet listeleri Yazı Dizisi-10 ( Paleo Diyeti)

Şurada yazın gelmesine çok az kaldı.Kışın bol kıyafetlerin içinde sakladığımız kilolar, kabusumuz olmaya başlayacak. Ancak hiç endişeye kapılmayın.Bu diyetlerden biri mutlaka sizin kabusunuzu  rüyaya dönüştürecek ve zayıflatacaktır…

Paleo Diyeti Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Sporcuların vazgeçilmezi Paleo Diyet, adını Paleolitik Çağ’dan alıyor. Doğal beslenmiş hayvanların eti, balık/deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler, yumurta, yemiş ve tohumlu yiyecekler, sağlıklı yağlar (Zeytin, ceviz, keten tohumu, Avustralya fındığı, avokado, Hindistan cevizi) diyetin olmazsa olmazı. Uzak durulması gereken besinler de; tam taneli tahıl, baklagiller, süt ürünleri, rafine şeker, patates, işlemden geçmiş yiyecekler, tuz ve işlenmiş Ayçiçek yağı.
Aslında paleo diyeti yapmak zor değildir.Paleo diyeti için dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunuyor. Bu hususlara riayet ettikten sonra her şeyi tüketebilir, kendinizi aç bırakma eziyetinden kurtulabilirsiniz. Evet evet yanlış okumadınız. Her şeyden istediğiniz kadar tüketebilir, kendisiniz aç bırakmayarak işkencede yapmazsınız.
Süt tüketin. Ancak doğal süt tüketin. Süt ürünlerini de aynı şekilde doğal olsun. Fabrikasyon olan süt ve süt ürünlerini kullanmyınız.
Yumurta kesinlikle tüketin. Kendinizi yumurta yemekten mahrum bırakmayın ancak haşlanmış yumurta tüketin. Sahanda yumurtada tüketebilirsiniz ama çok az zeytinyağı ya da tereyağı kullanarak hazırlayınız.

Ekmek yememek gibi bir sorununuz yok. Normal beyaz ekmek tüketmeyin ancak kepek ya da yulaflı ekmek tüketerek sağlığınıza da özen gösteriniz. Kepek ekmek ile daha fazla kilo almanın önüne geçeceksiniz.
Bütün diyet listelerinde olan kola, cips ve benzeri abur-cuburlardan kesinlikle uzak durunuz. Zaten paleo diyeti temel mantığıda budur. Paketlenmiş olan bu gıdalardan uzak durunuz, yemeyiniz. Eğer bir ortamda patates, cips, kola veya hazır bir şeyler yeniliyorsa derhal oradan uzaklaşın.

·     Yeşil olan sebzeleri tüketiniz. Hiç bir sorun yoktur.
·     Baklagilleri rahatlıkla yiyebilirsiniz.
·    Kuruyemiş yemeyin demiyor paleo diyeti ancak yiyecekseniz bile az kavrulmuş olan kuru    yemişleri 1-2 avuç olacak şekilde tüketin.
·     Tuz, un ve şekere düşman olun.
·     Et yiyebilirsiniz. Sorun yok ama yağda kızartmayın.

·     Son olarak balık eti ve yağı istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri ve Dileklerinizi Bize İletebilirsiniz.