Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2016 Perşembe

Çok ünlü diyet listeleri Yazı Dizisi-5 ( Alkali Beslenme-Alkali Diyet )

Şurada yazın gelmesine çok az kaldı.Kışın bol kıyafetlerin içinde sakladığımız kilolar, kabusumuz olmaya başlayacak. Ancak hiç endişeye kapılmayın.Bu diyetlerden biri mutlaka sizin kabusunuzu  rüyaya dönüştürecek ve zayıflatacaktır…

Alkali Beslenme


Asitli gıdaları, beslenme programımızdan çıkarmaya yönelik alkali beslenme, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir diyet olarak da biliniyor. Alkali Diyeti’nin ana mantığı, insan vücudunda yer alan ph değerinin asit yönünü alkali yönüne çevirmek. Haliyle bu programda kızartmalara, rafine gıdalara, üç beyaza asla yer yok. Diyetin ilk üç günü çiğ meyve ve sebze tüketilirken geri kalan günlerde sadece sebze ve meyve suyu içilen detoks programı uygulanıyor. Diyetin olmazsa olmazıysa, iki litre suya bir tatlı kaşığı İngiliz karbonatı eklediğimiz sudan sabah aç karnına içmek. Bu suyu çay ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Sebze meyve sularından yola çıkarak ortaya çıkan alkali beslenme vucütta asit yapan kilo yapan besinleri uzak tutarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlıyor. Faydaları sadece bu kadar değil. Aynı zamanda güzel pürüzsüz bir cilde sahip olmamızı sağlıyor.
Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirecek olan alkali diyet için bazı ip uçları vereceğim. Alkali gıdalar ve alkali besinlerden bazı örnekler...

·        Yaban mersini:  Günde bir yada iki bardak yaban mersini suyu için.
·         Asitleri temizle: Bir gün boyunca sadece sebze suyu tüketin.
·         Domates suyu: Her gün 150-200gr. İçinde bir yemek kaşığı buğday tohumu, lesitin ve bira mayası bulunan domates suyu için…
·         Su için: Günlük su tüketimini arttırın.
·         Çiğ besin: Başladığınız ilk 3 gün boyunca taze çiğ yiyeceklerle beslenin.
·         Egzersiz: Her gün egzersiz yapın. Kan dolaşımını hızlandırıcı hareketler yapın.
Alkali diyet yapmalıyım mı?
Şimdi belirteceğim maddelere bir bakmanızı öneririm. Alkali diyete ihtiyacınız olup olmadığını şöyle anlayabilirsiniz. Bu maddelerde 3 yada daha fazlası sizinle alakalıysa hemen alkali diyete başlamanız gerekiyor.
·         Sık sık grip, soğuk algınlığı yaşıyorsanız.
·         Fazla kilolarınız  varsa.
·         Böbreklerinizde veya idrar yollarınızda şikayet ediyorsanız.
·         Cilt problemleri ve cildinizde rahatsızlıklar varsa.
·         Kas ve eklem ağrılarınız varsa.
·         Tırnaklarınız kolayca kırılıyorsa.
·         Unutkanlık yaşıyorsanız.
·         Saç dökülmesi probleminiz varsa.
·         Halsizlik ve tekrar eden yorgunluk varsa.
·         Akne, egzama hastalıklarınız varsa.
 Diyabet tip 2 hastasıysanız…

Alkali Diyeti Listesi


Zayıflamak için tercih edeceğimiz sağlıklı bir yöntem olan ve alkali besinlerden oluşan alkali diyeti 3-4 hafta boyunca sürmektedir. Diyeti uygularken fazla kilolarınızdan kurtulmuşken aynı zamanda sağlık açısından vücudunuzu da düzene sokmuş olacaksınız. Diyeti uyguladığınızda vücudunuz birkaç gün içerisinde zararlı etkilerden temizlenmeye başlayacak ve bunun etkisini gösterecektir. Bu süreç içerisinde kendinizi çok kötü hissetmezseniz diyeti bozmamaya çalışmalısınız.Alkali diyeti listesini alkali besinlerden kendiniz oluşturabilir veya örnek olarak hazırlanmış diyet listelerini de uygulayabilirsiniz. Dilerseniz sizler için hazırlamış olduğumuz içinde örnek bir alkali besin ve diyet listesi bulunan makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz: Alkali Diyet Listesi. Vücudumuzun az da olsa asidik besinlere de ihtiyacı olacağı için uygulayacağınız listenin %80’inin alkali %20’sinin ise asidik besinlerden oluşmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede yavaş yavaş asidik besinlerden uzaklaşırken vücudunuzu alkali besinlere alıştırmış olacaksınız.
Alkali diyeti için önemli olan bir diğer konu ise gün içerisinde uygulayacağınız diyet listenizi en son saat 19.00’a kadar tamamlamalı ve bu saatten sonra bir şey tüketmemeye özen göstermelisiniz. Yiyeceklerinizi yavaş yavaş yemeli ve uzun süre çiğnemeye de dikkat etmeli ve özellikle hazırladığınız alkali suyunuzu yemek aralarında bolca tüketmelisiniz. Makalemizin sonunda vereceğimiz alkali su tarifi diyet boyunca yemeklerinizi, çayınızı yaparken veya normal su tüketiminde kullanmanız gereken su tarifidir. Alkali diyeti listenizde bolca bulunduracağınız sebzelerinizi çiğ olarak veya haşlayarak tüketmeniz öneriler arasındadır. Kahvaltınızda sarı veya yeşil renkli sebzelere ağırlık verebilir ve listenizde bezelye, fındık, yeşil fasulye gibi besinlere yer verebilirsiniz. Oldukça önemli olan bu yemekleri pişirirken kullanacağınız yağ kesinlikle kimyasal katkı maddesi içermeyen zeytinyağı veya ayçiçeği yağı gibi yağlar olmalıdır. Alkali diyeti boyunca öğünlerinizin arasında zayıflamanıza yardımcı olacak bitki çayları, kendi hazırladığınız meyve suları ve alkali suyunuzu tüketebilirsiniz. Oldukça sağlıklı bir diyet olan alkali diyeti sindiriminizin gelişmesini sağlarken bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağlayacaktır.

Alkali Su Tarifi


Alkali Su Tarifi: Güne uyandığınız ilk andan itibaren yemeklerinizde, çaylarınızda ve gün içerisinde tüketebileceğiniz alkali suyun tarifi şöyledir: 2 litre su içerisine 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı (bulunmadığında normal karbonat da kullanabilirsiniz) koyarak karıştırınız. Elde ettiğiniz su alkali sudur ve alkali diyeti içerisinde tüketebilirsiniz. Suyunuzu tatlandırmak için içerisine biraz bal ve limon eklemeniz mümkündür.

Alkali Diyet Listesi Günlük Program


Alkali diyet zayıflamak konusunda uygulayabileceğiniz önemli diyetlerden bir tanesidir. Alkali diyet adından da kendini belli ettiği gibi alkali besinlerin tüketilmesine bağlı olarak oluşan bir diyet türüdür. Bildiğimiz gibi besinler asitli ve alkali olarak sınıflandırılmaktadır ve vereceğimiz alkali diyet listesi de alkali besinlerin ağırlıklı olduğu bir diyet listesi olacaktır. Vücut içerisindeki asit değerini alkali yönüne çevirmek amacıyla oluşturulan alkali diyet listesi asit değeri yüksek olan kızartmaları, beyaz unu veya rafineli gıdaları vb. içermemektedir. Bu diyet sayesinde aslında olması gereken değerlerimizi normal haline yani ph değerimizi 7,4 e sabitlemeye çalışcağız. Bunu yaparken de alkali besinleri tüketerek hem daha sağlıklı olacağız hem de bir yandan kalorisi az yiyeceklerle kilo vermiş olacağız.

Alkali Diyet Listesi İçin Asit ve Alkali Dengesi

Alkali diyet listesi zayıflamanızı sağlayacak besinler bulundurmakta ve asit değeri yüksek hem kilo aldıracak hem de vücudun dengesini bozacak olan besinleri çok bulundurmamaktadır. Ancak şöyle ki asit değerli yiyecekleri hiç yememek de yanlış bir davranıştır. Vücudumuzun asitli yiyeceklere de ihtiyacı olacaktır ve bunun için yediğimiz yiyeceklerin %80 inin alkali %20 sinin ise asit değerli olmasına dikkat etmeliyiz. Alkali diyet listesi önereceğimiz besinler ile kendiniz de hazırlayabilirken önerdiğimiz listeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak listenizde asit değeri yüksek besinleri çok yer verirseniz vücudunuzda uyuşukluk ve yorgunluk hissedebilirsiniz. Asit değeri yüksek besinleri alkali diyet listesi içerisinde normalden fazla tüketmek depresyon, sinirlilik ve mide ağrısı oluşturabileceği gibi mide yanması gibi sorunların oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sorunlar sadece diyet için değil normalde asit değeri yüksek olan besinleri çokça tükettiğinizde de karşılaşacağınız belirtilerdir. Aynı zamanda asit değeri yüksek olan besinler genellikle kalori olarak da fazla olduğu için kilo almanıza sebep olan yiyeceklerdir. Alkali diyet listesi hazırlanması için asitli ve alkali besinleri şöyle sıralayabiliriz:


Asitli besinler:
o    Süt ürünleri
o    Kümes hayvanları
o    Yumurta
o    Beyaz un ve beyaz şeker
o    Ketçap
o    Hardal
o    Mayonez
o    Tatlı ve gazlı içecekler
o    Normalde fazla içilen kahve ve siyah çay
o    Alkol ürünleri
o    Cips ve abu cubur
Verilen gıdaların hepsi vücudun ihtiyacı olacak kadar yani yediğiniz yiyeceklerin sadece %20 sini oluşturacak kadar tüketilmelidir.

Alkali besinler:
o    Buğday çimi
o    Salatalık
o    Zencefil
o    Zerdeçal
o    Hindibağ                                
o    Ispanak
o    Kırmızı ve kara turp
o    Soya filizi
o    Brokoli
o    Pazı
o    Kuşkonmaz
o    Soya lesitin
o    Isırgan otu
o    Çörek otu
o    Karbonat
o    Nane
o    Kurma
o    Zeytinyağı
o    İşlenmiş doğal tuz
Kendinizin de oluşturabileceği alkali diyet listesi için kullanacağınız besinler yediğiniz yiyeceklerin %80 ini içermelidir.

Alkali Diyet Listesi ve Günlük Program

Sabah:
o    1 kâse az yağlı yoğurt
o    5, 6 kaşık yulaf ezmezi
o    3adet ceviz
o    1 çay kaşığı toz tarçın
o    3, 4 tane kuru erik
VEYA
o    4 adet yumurta beyazı ile pişirilmiş otlu omlet
o    1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
o    Kahvaltıdan sonra 1 fincan alkali suda hazırlanmış rezene çayı
Ara Öğün:
o    1 tane armut (kabuklarıyla yenilecek)
o    İçerisine nane yaprağı koyulmuş maden suyu
Öğle:
o    1 kâse brokoli çorbası
o    1-2 dilim kızarmış çavdar ekmeği (bunun yerine haşlanmış esmer pirinç pilavı da yiyebilirsiniz)
o    Az zeytinyağlı havuç salatası (1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ekleyebilirsiniz)
Ara Öğün:
o    1 adet yeşil elma ve kivi
o    1 avuç çiğ badem
o    1fincan alkali su ile hazırlanmış beyaz çay
Akşam:
o    1 porsiyon ızgara balık
o    Buharda pişirilmiş Brüksel-brokoli lahanası
o    Limonlu ve taze kerevizli roka salatası
Alkali diyeti listesi içerisinde kullanacağınız suyun alkali olmasına dikkat etmelisiniz. Alkali su oluşturabilmek için 2 litre su içerisine bulabilirseniz İngiliz karbonatı bulamazsanız normal karbonat ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz suyu diyet içerisinde hazırlayacağınız tüm yemek ve çaylarda kullanmalı ve içmelisiniz. İçerken tatlandırmak için içerisine bal ve limon ekleyebilirsiniz. Alkali diyet listesi hakkındaki yukarıdaki besinlerin kendi değerlerini öğrenerek kendi diyet listenizi de oluşturabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri ve Dileklerinizi Bize İletebilirsiniz.